Θρεπτικά στοιχεία για καθαρή σκέψη;

 Θρεπτικά στοιχεία για καθαρή σκέψη;
Ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο που συνδέεται με όλα τα υπόλοιπα στο σώμα. Πως μπορεί να ενισχυθεί η λειτουργία του και μαζί με αυτήν η γνωστική λειτουργία του;

Η γνωσιακή λειτουργία μεταβάλλεται με την ηλικία. Η διαχείριση καθημερινών καταστάσεων στρες και η βελτίωση της διάθεσης έχει συχνά συνδεθεί με τη την υπερκατανάλωση ζάχαρης, καφεΐνης και αλκοόλ.

Η μείωση της γνωσιακής λειτουργίας  δεν πάντα αναπόφευκτη αλλά υπάρχουν τρόποι για να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου. Η επαρκής πρόσληψη βασικών θρεπτικών στοχείων είναι ιδιαίτερα  σημαντική για καθαρή σκέψη και συγκέντρωση.

Υγιεινή Διατροφή

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό. Τα άτομα που ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά εποχής, καλά λιπαρά όπως λιπαρά ψάρια, καρύδια, ελαιόλαδο και τρόφιμα πλούσια σε καλή πρωτείνη είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν άνοια ή εξασθένισης της γνωσιακής λειτουργίας.

Η γνωσιακή και ψυχολογική λειτουργία επηρεάζονται αρνητικά από την κατανάλωση τροφών με μειωμένα μικροθρεπτικά στοιχεία. Ταυτόχρονα το αυξημένο στρες, ο άστατος ύπνος, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα αφήνουν την εγκεφαλική λειτουργία ανεπαρκή σε βασικά θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία.

Θρεπτικά στοιχεία για καθαρή σκέψη:
  1. Βιταμίνη D και μαγνήσιο. Η βιταμίνη D είναι μια βιταμίνη που παράγεται επιφανειακά στο δέρμα με την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα. Επιπλέον για να αποροφηθεί χρειάζεται να παραμείνει στο δέρμα για 72 ώρες ενώ ξεπλένεται εύκολα με το ντους. Για το λόγο αυτό 7 στους 10 Έλληνες έχει ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D. Μελέτες έχουν δείξει ότι ανεπάρκεια βιταμίνης D συμβάλλει στην εκδήλωση άνοιας. Για την καλύτερη απορρόφηση και την ενεργοποίηση της βιταμίνης D είναι απαραίτητα τα επαρκή επίπεδα μαγνησίου και βιταμίνης Κ. Το μαγνήσιο συμμετέχει σε πάνω από 300 ενζυματικές αντιδράσεις στον οργανισμό και ανεπάρκεια μαγνησίου οδηγεί σε μυϊκούς σπασμούς και κράμπες, κακή διάθεση, άγχος, κόπωση και αρρυθμία.
  1. Βιταμίνη Β6, Βιταμίνη Β12 και φυλλικό οξύ. Επαρκής ποσότητα αυτών των θρεπτικών στοιχείων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της διαδικασίας μεθυλίωσης. Η μεθυλίωση είναι μια βασική βιοχημική διαδικασία απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία σχεδόν όλων των λειτουργιών του οργανισμού, στη ρύθμιση της διάθεσης και στη μείωση της φλεγμονής.
  1. Θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στη χαλάρωση. Άλλα θρεπτικά στοιχεία που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και το άγχος είναι 5-υδροξυτρυπτοφάνη (5-HTP), ινοσιτόλη και L-θεανίνη. Η L-θεανίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο πράσινο τσάι. Το NEURO BALANCE περιέχει 5 -υδροξυτρυπτοφάνη (5-HTP) που είναι πρόδρομη ουσία για τη σύνθεση σεροτονίνης, το αμινοξύ L-τυροσίνη πρόδρομο μόριο για νευροδιαβιβαστές όπως ντοπαμίνη, επινεφρίνη και νορεπινεφρίνη,  βιταμίνη Β6 και άλλα συστατικά που συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.
  1. Προβιοτικά. Τα ευεργετικά βακτήρια υποβοηθούν την διαδιακασία της πέψης, περιορίζουν τις τροφικές αλλεργίες και δρουν θετικά στις φλεγμονές του εντέρου. Η ανισοροπία καλών και κακών βακτηρίων στο έντερο, μπορεί να επιφέρει γνωσιακή δυσλειτουργία μέχρι και άνοια. Τα συμπληρώματα προβιοτικών είναι ικανά να αποικίσουν με καλά βακτήρια όταν περιέχουν μεγάλη ποικιλία στελεχών, τουλάχιστον 10, και σε πληθυσμό μεταξύ 20 και 40 δισεκατομύρια στελέχη.
  1. Θρεπτικά στοιχεία για αντιοξειδωτική προστασία. Η γλουταθειόνη είναι το κύριο αντιοξειδωτικό στο σώμα που βοηθάει στην παραγωγή επιπλέον αντιοξειδωτικών στοιεχείων απαραίτητα για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν βλάβες στα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών κυττάρων. Ένας πολύ καλός τρόπος για πρόσληψη γλουταθειόνης είναι τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο και τα σέσκουλα. Συμπληρώματα διατροφής με λιποϊκό οξύ ή Ν-ακετυλ-κυστεΐνη χρησιμεύουν ως πρόδρομα μόρια για τη σύνθεση γλουταθειόνης στον οργανισμό. Το SILYMARIN & A-LIPOIC ACID COMPLEX περιέχει μια φυσική σύνθεση με εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου και α-λιποϊκό οξύ με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
  1. Ενίσχυση των μιτοχονδρίων. Τα μιτοχόνδρια είναι μικρά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας τα οποία τροφοδοτούν τον εγκέφαλο και το σώμα. Ανεπάρκειες σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, η έκθεση σε τοξίνες και αλλεργιογόνα και το άγχος προκαλούν βλάβη στα μιτοχόνδρια. Το νικοτιναμίδιο, το λιποϊκό οξύ και το συνένζυμο Q10 είναι θρεπτικά στοιχεία που προστατεύουν τα μιτοχόνδρια από τις ελεύθερες ρίζες.
Ένας υγιής εγκέφαλος προϋποθέτει ένα υγιές σώμα. Βελτιστοποιώντας την πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων και βιταμινών ενισχύεται η συγκέντρωση, η διάθεση και ένα καθαρό μυαλό.

Πηγές:
https://drhyman.com/blog/2018/01/16/heres-heal-broken-brains-nutrients/?utm_source=Newsletter&utm_campaign=2858af095a-EMAIL_CAMPAIGN_2017_05_04&utm_medium=email&utm_term=0_07a277e311-2858af095a-107689261&mc_cid=2858af095a&mc_eid=31c8942480


Πείτε μας τη γνώμη σας
Παρακαλώ Επιλέξτε Βαθμολογία...

Παρακαλώ Εισάγετε Όνομα...

Παρακαλώ ελέγξτε το πεδίο ασφαλείας.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Είναι σημαντική για εμάς η άποψή σας! Το σχόλιο σας θα εμφανιστεί σε λίγο.
Είσοδος Μελών
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:
Νέος Πελάτης
Είστε νέος πελάτης;
Με τη δημιουργία λογαριασμού στο Natural Doctor έχετε τη δυνατότητα να ψωνίζετε πιο γρήγορα, να είστε ενημερωμένοι για την κατάσταση των παραγγελιών σας, και να κρατάτε αρχείο των παραγγελιών που έχετε κάνει.