Προβιοτικά & Πρόληψη σε Βρέφη και Παιδιά

 Προβιοτικά & Πρόληψη σε Βρέφη και Παιδιά
Τα αντιβιοτικά είναι το πιο διαδεδομένο φάρμακο για παιδιά. Ορισμένες φορές όμως η λήψη τους συνοδεύεται με ελαφρές παρενέργειες όπως η διάρροια. Η εκτιμώμενη συχνότητα εμφάνισης διάρροιας προερχόμενης από αντιβιοτικά στα παιδιά είναι σε ποσοστό 11%.
 
Τα προβιοτικά είναι ευεργετικοί μικροοργανισμοί, συγκεκριμένα είναι ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες. Ονομάζονται καλοί επειδή ωφελούν το πεπτικό σύστημα. Τα προβιοτικά που βρίσκονται στα τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής, μοιάζουν με τα προβιοτικά που υπάρχουν φυσιολογικά στο ανθρώπινο έντερο.
 
Μπορούν να αποτρέπουν την διάρροια που σχετίζεται με τα αντιβιοτικά μέσω της ανταγωνιστικής αναστολής παθογόνων βακτηρίων.
 
Η παρούσα κλινική ανασκόπηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA αξιολογώντας τη χορήγηση προβιοτικών για την πρόληψη της διάρροιας που σχετίζεται με αντιβιοτικά σε παιδιά. Εξετάστηκαν αποτελέσματα 23 κλινικών μελετών σε διάφορες χώρες όπως Αυστραλία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κίνα, Τσεχία, Αγγλία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία κ.α.
 
Χορηγήθηκαν προβιοτικά απλών ή πολλαπλών στελεχών σε παιδιά - βρέφη σε αντίθεση με αυτά που έλαβαν εικονικό φάρμακο, για διάστημα 1-12 εβδομάδων. Τα προβιοτικά που χορηγήθηκαν, συμπεριλάμβαναν Bacillus Bifidobacterium, Clostridium, Lactobacilli, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Streptococcus.
 
Η χορήγηση προβιοτικών συσχετίστηκε με χαμηλότερα ποσοστά διάρροιας που σχετίζεται με τα αντιβιοτικά (8%) σε σύγκριση με την ομάδα έλεγχου (19%). Τα αποτελέσματα των υποομάδων ήταν παρόμοια σε όλες τις δοκιμές που χορηγήθηκαν διαφορετικά είδη προβιοτικών, απλών και πολλαπλών στελεχών, σε διαφορετικές δόσεις, και σε παιδιά με διαφορετικές  ιδιαιτερότητες.
 
Τα αποτελέσματα και των 23 μελετών έδειξαν ότι τα προβιοτικά μειώνουν τον ρυθμό διάρροιας χωρίς να αναφερθούν σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες που να οφείλονται στα προβιοτικά.

Πηγή:

Σχετικό προϊόν: Probiotics 40 Billion

Πείτε μας τη γνώμη σας
Παρακαλώ Επιλέξτε Βαθμολογία...

Παρακαλώ Εισάγετε Όνομα...

Παρακαλώ ελέγξτε το πεδίο ασφαλείας.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Είναι σημαντική για εμάς η άποψή σας! Το σχόλιο σας θα εμφανιστεί σε λίγο.
Είσοδος Μελών
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:
Νέος Πελάτης
Είστε νέος πελάτης;
Με τη δημιουργία λογαριασμού στο Natural Doctor έχετε τη δυνατότητα να ψωνίζετε πιο γρήγορα, να είστε ενημερωμένοι για την κατάσταση των παραγγελιών σας, και να κρατάτε αρχείο των παραγγελιών που έχετε κάνει.