Μαστίχα Χίου - Μια φυσική πηγή ψευδαργύρου για ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικότητας & λειτουργίας του προστάτη

 Μαστίχα Χίου - Μια φυσική πηγή ψευδαργύρου για ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικότητας & λειτουργίας του προστάτη
Η φυσική μαστίχα Χίου, η μυστηριώδης αυτή ρητίνη από τα μαστιχόδεντρα της Χίου, είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις γαστρεντερικών διαταραχών.

Η μαστίχα Χίου ως πλούσια πηγή φλαβονοειδών, έχει ευεργετικές επιδράσεις σε άτομα με μεταβολικό σύνδρομο και δυσλιπιδαιμία. Αποτελεί ένα φυσικό αντιοξειδωτικό με αντιμικροβιακές ιδιότητες κυρίως ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση.

Η μαστίχα Χίου, πέρα από τα οφέλη για την υγεία, έχει αναφερθεί ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες σύμφωνα με πολλούς συγγραφείς, που πιθανών να συνδέεται με τα περιεχόμενα συστατικά της. Η μαστίχα έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ιχνοστοιχείο που βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στον προστάτη αδένα στους άνδρες.

Ο ψευδάργυρος βοηθά στην έκκριση αναπαραγωγικών υγρών και ορμονών, όπως η τεστοστερόνη και όχι μόνο. Ο προστάτης περιέχει 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, και υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά με το σημασία του ψευδαργύρου στον μεταβολισμό του προστάτη. Χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου έχουν συσχετιστεί με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, εμφάνιση καρκίνου του προστάτη ή ολιγοσπερμία.
Η μαστίχα Χίου (Pistacia lentiscus var. Chia), δηλαδή το ρετσίνι του δέντρου στην ποικιλία της Χίου, έχει την πιο μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου.

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pharmaceutical Biology, προσδιορίσθηκε η ποσότητα του ιχνοστοιχείου του ψευδαργύρου που απελευθερώθηκε μετά από ένα ορισμένο χρόνο μάσησης της μαστίχας Χίου. Η μαστίχα της Χίου έδειξε μια ελαφρώς μεγαλύτερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου σε σύγκριση με τα άλλα δείγματα.

Μεταξύ και άλλων συστατικών, η έρευνα έδειξε ότι, μόνο μετά από τη μάσηση της μαστίχας Χίου, σε ποσότητα 4g για 4 ώρες, απελευθερώθηκαν 0,7mg ψευδαργύρου/kg στη στοματική κοιλότητα και στο γαστρεντερικό σύστημα.

Επιπλέον, με τις τσίχλες εμπορίου με Μαστίχα Χίου για 4 ώρες, φάνηκε ότι η ποσότητα του ψευδαργύρου αυξήθηκε πολύ περισσότερο (έως 2 mg kg-1) μετά την ίδια θεραπεία, γεγονός που αποδόθηκε στην παραγωγή ψευδαργύρου από τις εκκρίσεις του σάλιου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μαστίχα προσφέρει μια μοναδική ευχάριστη γεύση όπου βοηθάει στη σωματική και ψυχική χαλάρωση. Η επίδραση της μαστίχας στη σεξουαλική επιθυμία συνδέεται στενά με την κινητοποίηση της ενδορφίνης για ψυχολογική ευφορία και συναισθηματική αντανακλαστικότητα.

Η δράση της κατά την αρχαιότητα:

«Ο κύριος μάγειρας του Σουλτάνου κατά την προετοιμασία του ψωμιού πρόσθετε επιπλέον ποσότητα μαστίχας για να αυξήσει τη σεξουαλική δραστηριότητα του σουλτάνου. Αυτή η πρακτική οδηγεί σε αύξηση της σεξουαλικότητας, μέσω της Μαστίχας Χίου που έχει αυτή τη μυστηριώδη δύναμη, ως σταθερό συμπλήρωμα στην τροφή. Η μαστίχα οδηγεί σε σεξουαλική αφύπνιση στη μειωμένη αφροδισιακή επιθυμία.»

Η μαστίχα Χίου αποτελεί μια φυσική πηγή ψευδαργύρου και μπορεί να λαμβάνεται από άτομα με ανεπαρκή επίπεδα αυτού του ιχνοστοιχείου. Μετά από εκτεταμένη χρήση της μαστίχας ως συμπλήρωμα διατροφής ή φυσική θεραπεία στις μεσογειακές χώρες και στη Μέση Ανατολή, δεν έχουν αναφερθεί ποτέ ανεπιθύμητες ενέργειες.

Πηγή:

Sawidis, T., Yurukova, L., & Askitis, T. (2010). Chios mastic, a natural supplement for zinc to enhance male sexuality and prostate function. Pharmaceutical biology48(1), 48-54.
Πείτε μας τη γνώμη σας
Παρακαλώ Επιλέξτε Βαθμολογία...

Παρακαλώ Εισάγετε Όνομα...

Παρακαλώ ελέγξτε το πεδίο ασφαλείας.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Είναι σημαντική για εμάς η άποψή σας! Το σχόλιο σας θα εμφανιστεί σε λίγο.
Είσοδος Μελών
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:
Νέος Πελάτης
Είστε νέος πελάτης;
Με τη δημιουργία λογαριασμού στο Natural Doctor έχετε τη δυνατότητα να ψωνίζετε πιο γρήγορα, να είστε ενημερωμένοι για την κατάσταση των παραγγελιών σας, και να κρατάτε αρχείο των παραγγελιών που έχετε κάνει.