Φλεγμονώδη Δερματικές Αποκρίσεις & Νικοτιναμίδιο

 Φλεγμονώδη Δερματικές Αποκρίσεις & Νικοτιναμίδιο
Διάφορες διαταραχές του δέρματος με ένα φλεγμονώδες συστατικό έχουν συχνά αντιμετωπιστεί με στεροειδή ή από του στόματος αντιβιοτικά. Ωστόσο, η μακροχρόνια χρήση αυτών των παραγόντων έχει μειονεκτήματα: τα στεροειδή μπορεί να προκαλέσουν πολυάριθμες σοβαρές παρενέργειες όπως η υπέρταση, η ανοσοκαταστολή και η οστεοπόρωση και η κατάχρηση των αντιβιοτικών από του στόματος μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηριδιακής αντοχής, καθώς και σε πλήθος ενόχλησης παρενέργειες όπως διάρροια, μολύνσεις και φωτοευαισθησία.

Ως αποτέλεσμα, έχουν διερευνηθεί εναλλακτικές στοματικές θεραπείες, όπως η χρήση  νικοτιναμιδίου. Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, πολλές κλινικές αναφορές έχουν εντοπίσει το νικοτιναμίδιο ως ευεργετικό παράγοντα στη θεραπεία μιας ποικιλίας φλεγμονωδών δερματικών διαταραχών. Επιπλέον, το εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας του σε φαρμακολογικές δόσεις το καθιστά δυνητικά ιδανική μακροχρόνια για από του στόματος θεραπεία για ασθενείς με φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις.

Μια πρόσφατη μεγάλη μελέτη που αξιολογεί το νικοτιναμίδιο για τη θεραπεία της ακμής ή της ροδόχρου ακμής επιβεβαίωσε τα πιθανά οφέλη του από του στόματος νικοτιναμιδίου ως εναλλακτική προσέγγιση στη διαχείριση των φλεγμονωδών βλαβών που σχετίζονται με την ακμή vulgaris και την ακμή ροδόχρου ακμής.

Πηγή:
  • Niren NM (2006). "Pharmacologic doses of nicotinamide in the treatment of inflammatory skin conditions: a review". Cutis. 77 (1 Suppl): 11–6. PMID 16871774.
Σχετικό προϊόν: Nicotinamide 500mg
Πείτε μας τη γνώμη σας
Παρακαλώ Επιλέξτε Βαθμολογία...

Παρακαλώ Εισάγετε Όνομα...

Παρακαλώ ελέγξτε το πεδίο ασφαλείας.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Είναι σημαντική για εμάς η άποψή σας! Το σχόλιο σας θα εμφανιστεί σε λίγο.
Είσοδος Μελών
Διεύθυνση E-Mail:
Κωδικός:
Νέος Πελάτης
Είστε νέος πελάτης;
Με τη δημιουργία λογαριασμού στο Natural Doctor έχετε τη δυνατότητα να ψωνίζετε πιο γρήγορα, να είστε ενημερωμένοι για την κατάσταση των παραγγελιών σας, και να κρατάτε αρχείο των παραγγελιών που έχετε κάνει.