ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ

 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ

Πώς νιώθετε σήμερα;

 • Έχετε κατάθλιψη ή άγχος;
 • Μήπως η διάθεσή σας και το επίπεδο της ενέργειας ταλαντεύονται;
 • Εάν είστε γυναίκα έχετε προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, επώδυνες ή βαριές περιόδους
 • Χαμηλή σεξουαλική ορμή;
 • Διαταραχές ύπνου;
 • Κούραση;

Δεν είστε μόνοι. Στην πραγματικότητα έτσι αισθάνονται πολλοί άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί από το φυσιολογικό τρόπο ζωής και διατροφής. Για αυτό ευθύνονται δύο είδη μικρών μορίων στο σώμα μας, στα οποία βασιζόμαστε για να μας κρατήσουν σε ισορροπία, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα. Πρόκειται για τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές. Και οι δύο εμπλέκονται σχεδόν σε κάθε λειτουργία του σώματος. Ελέγχουν την ανάπτυξη, τον ύπνο, τη διάθεση και στέλνουν μηνύματα σε κάθε κύτταρο του σώματος μας.

Έπειτα, υπάρχουν ορμονικά προβλήματα: πολύ μεγάλη ποσότητα ινσουλίνης (από τη ζάχαρη), πάρα πολύ κορτιζόλη και αδρεναλίνη (από το άγχος). Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτή την κατάσταση που ονομάζεται αντίσταση στην ινσουλίνη.

Το απλό γεγονός είναι, έχουμε απομακρυνθεί από την φυσική διατροφή και δεν ταιριάζει πλέον στα γονίδια μας. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης εξέλιξης μας ως είδος έχουμε αναπτυχθεί σε έναν κόσμο χωρίς επεξεργασμένες τροφές, συσκευασμένα τρόφιμα και εστιατόρια fast food. Οι μακρινοί πρόγονοι μας έπρεπε να εργαστούν για την τροφή και είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε επεξεργασμένα τρόφιμα, προσλάμβαναν επίσης καθημερινά λίγες θερμίδες.

Το σώμα μας παράγει φυσιολογικά ινσουλίνη ως αποτέλεσμα της τροφής που του δίνουμε και ιδιαίτερα της ζάχαρης.

Κάποτε πιστεύαμε ότι ο μοναδικός ρόλος της ινσουλίνης ήταν να βοηθήσει τη ζάχαρη εισέλθει στα κύτταρα και να μεταβολιστεί, συνδυάζοντας την αποθηκευμένη ενέργεια με το οξυγόνο και να δημιουργεί την ενέργεια για να λειτουργήσει το σώμα μας.Τώρα είναι γνωστό ότι η ινσουλίνη συμμετέχει στον έλεγχο των ορμονών και μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της διάθεσης μέχρι και στειρότητα.

Επιπλέον η ινσουλίνη αυξάνει την LDL χοληστερόλη, μειώνει την HDL-χοληστερόλη, αυξάνει τα τριγλυκερίδια και την αρτηριακή πίεση. Βοηθά το αίμα να πήξει, γεγονός που οδηγεί σε εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Διεγείρει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Αυξάνει τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες και την ηλικία του εγκεφάλου. 

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη:

 • Περιορίστε την κατανάλωση απλών αλεύρων και προϊόντων με ζάχαρη ή φρουκτόζη
 • Μην καταναλώνετε επεξεργασμένα τρόφιμα
 • Mείνετε μακριά από τροφές που δεν γνώριζε η προ-προ-προγιαγιά σας
 • Αποφύγετε την κατανάλωση trans ή υδρογονωμένων λιπαρών 
 • Αντικαταστήστε όλα τα παραπάνω με καλής ποιότητας πρωτεΐνη που έχουν οι ξηροί καρποί,οι σπόροι, τα φασόλια, τα  μικρά ψάρια, και το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
 • Καταναλώστε καλούς υδατάνθρακες που έχουν τα λαχανικά, τα φρούτα  και υγιεινά λίπη όπως το ελαιόλαδο
 • Κινηθείτε: η άσκηση βελτιώνει την ικανότητα των κυττάρων να λειτουργήσουν καλύτερα
 • Δώστε στο σώμα σας όλες τις θρεπτικές ουσίες ουσίες που χρειάζεται και χαλαρώστε
 • Συμπληρώστε τη διατροφή με τα θρεπτικά στοιχεία και τις βιταμίνες που λείπουν
Σχόλια Πελατών
Παξινού (2016-11-11 11:23:44)
5/5
"ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Ο Γιαννάκης μου με αυτισμό εδώ και χρόνια πάει πολύ καλά με την αγωγή συμπληρωμάτων και με μεγάλη πρόοδο. Όμως με την συμπεριφορά του την τελευταία περίοδο λόγω αρχής εφηβείας περνούσαμε υπερβολικά δύσκολα. Τα ερεθίσματα πολλά. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με το Euphoria τον βλέπω να ισορροπεί να διαχειρίζεται πιο ήρεμα και να επικοινωνεί με περισσότερη ποιότητα. Βρήκε τις ισορροπίες του ξανά."
  Πείτε μας τη γνώμη σας
  Παρακαλώ Επιλέξτε Βαθμολογία...

  Παρακαλώ Εισάγετε Όνομα...

  Παρακαλώ ελέγξτε το πεδίο ασφαλείας.
  Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Είναι σημαντική για εμάς η άποψή σας! Το σχόλιο σας θα εμφανιστεί σε λίγο.

  Προϊόντα

   NEURO BALANCE
  NEURO BALANCE
  Περιέχει συστατικά που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος & στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία
  39.00€
  Είσοδος Μελών
  Διεύθυνση E-Mail:
  Κωδικός:
  Νέος Πελάτης
  Είστε νέος πελάτης;
  Με τη δημιουργία λογαριασμού στο Natural Doctor έχετε τη δυνατότητα να ψωνίζετε πιο γρήγορα, να είστε ενημερωμένοι για την κατάσταση των παραγγελιών σας, και να κρατάτε αρχείο των παραγγελιών που έχετε κάνει.